Digipro is genomineerd voor de ‘REGIOSTARS Awards’, een prijs van de Europese Commissie voor de meest innovatieve, regionale projecten die door Europa worden gefinancierd. Digipro is genomineerd in de categorie ‘Promoting digital transformation’. Helpt u mee Digipro te winnen? Breng dan uw stem uit!

De wedstrijd bestaat uit twee fasen. In de eerste fase worden tot 9 juli de projecten met de meeste ‘likes’ verzameld. Daarbij kunnen we uw hulp goed gebruiken. Op deze pagina vindt u alle genomineerden in categorie 1. Scroll naar beneden en klik bij Digipro op de duim aan de rechterkant om uw stem uit te brengen.

In de tweede fase (9 juli tot en met 9 september) volgt nog een laatste stemronde, nadat een selectie heeft plaatsgevonden door een REGIOSTARS jury .

Met 199 genomineerden verspreid over vijf categorieën wil REGIOSTARS vooral inspireren. De categorie waarin Digipro genomineerd is, draait om  de digitale transformatie van bedrijven, overheden en (productie)processen. Digipro ondersteunt het Nederlandse en Duitse mkb  niet alleen bij de realisatie van intelligente producten, productieprocessen en bedrijfsmodellen, maar ook bij het uitbreiden van een grensoverschrijdend netwerk en het opbouwen en delen van kennis

Op 9 juli worden de vijf finalisten per categorie bekendgemaakt. In oktober van dit jaar wordt de prijs in Brussel uitgereikt.

Het Interreg VA programma Digipro ondersteunt mkb’ers uit de Nederlandse en Duitse kerngebieden met knowhow en subsidie van de oriëntatiefase tot conceptontwikkeling en uiteindelijk de bouw van prototypen. Door gebruik te maken van het grensoverschrijdende netwerk van Digipro wordt de samenwerking tussen partners over de grens vergemakkelijkt. Concrete activiteiten die Digipro organiseert zijn voorlichtingsbijeenkomsten, inspirerende workshops en coaching met als uiteindelijke doel bij te dragen aan een succesvolle digitale transformatie.

Oost NL werkt als leadpartner van Digipro intensief samen met de projectpartners Huis van de Brabantse Kempen, LIOF, RCT Gelderland,  MCC, GEMIT, IHK Niederrhein, WIR4 en Euregio Rijn-Waal. Daarnaast is een groot aantal ‘geassocieerde partners’ betrokken bij de uitvoering van Digipro. Het projectgebied omvat Gelderland, Oost-Brabant, Limburg en een deel van Nordrhein-Westfalen.

Alvast bedankt voor uw stem!

Digipro wordt in het kader van het INTERREG VA-programma Deutschland-Nederland door de Europese Unie ondersteund uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Het project wordt gecofinancierd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de provincies Gelderland, Limburg en Noord-Brabant, Die Landesregierung Nordrhein-Westfalen, Europese Unie/INTERREG.